Uw auto perfect gewassen in onze moderne autowasstraat.
In onze doe het zelf wasboxen kan u uw auto, caravan, fiets, of zelfs uw tuinstoelen reinigen.
Uniek in België. Volledige wasstraat met NANO producten.
Wordt vaste klant met de
WasPas, en bezorg uzelf korting tot 20%.

Goed om weten

Winter

Veel mensen vragen zich af of het niet schadelijk is om tijdens periodes van vorst de auto te wassen. Hierover zijn in het verleden verschillende meningen geweest.
Wilt u er alles over weten, dan kan u onze informatieve pagina bekijken met alle weetjes en tips over het wassen van de auto in de winter.

Uw auto wassen in de winter.

Milieuvriendelijke kettingwasstraat

Als professioneel autowasbedrijf beschermen wij het milieu. Wij recycleren zelfs tot 90% van het gebruikte water, en werken enkel met bio-afbreekbare producten. Wilt u meer weten over onze milieuvriendelijke aanpak? Klik dan op onderstaande link.

Milieuvriendelijke wasstraat.

Veel gestelde vragen

Onderstaand vindt u een antwoord op de meest gestelde vragen. Wordt uw vraag niet beantwoord, stel deze dan via het contactformulier.

Uit veiligheidsoverwegingen accepteren de betaalunits van de self-carwash, stofzuigers en mattenwasser alleen speciale jetons. Deze jetons zijn te verkrijgen in de wisselautomaat tegenover de zelfwasplaatsen. U kunt deze jetons aankopen met geld en onze WasPas.

Bij LUXE programma wordt uw auto door ons gewassen en gestofzuigd terwijl u geniet van een gratis kopje koffie met een krant. Uw auto wordt door een medewerker in de wasstraat geplaatst en het wasprogramma is voorzien van extra chassisreiniging en NANO technologie voor een extra beschermlaag. Waarom wordt de auto na de wasstraat niet gedroogd? Doordat de auto wordt afgespoeld met osmose water, wat ontkalt en mineraal arm water is, leidt het niet drogen niet tot vlekken op de auto. Onze wasstraat is voorzien van turbodroogblazers waardoor nadrogen niet meer nodig is.

Nano is een moleculaire film die de laklaag beschermt. Het koetswerk wordt aangevallen door zouten en UV-stralen waardoor een vuilfilm zich kan hechten aan de lak. Na een grondige reiniging beschermt de Nano film uw lak met een langdurige vuilafstotende werking: zure regen en straatvuil hechten zich minder aan het oppervlak.

Osmose is een complex natuurkundig proces. Het komt erop neer dat uit het water dat gebruikt wordt voor de spoeling alle kalken en mineralen zijn verwijderd. De auto droogt hierdoor gegarandeerd vlekvrij op.

Door middel van de wax wordt er een beschermingslaag op de auto gespoten. Deze wax beschermt de auto ongeveer 2 tot 3 weken voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Er wordt gewassen met zogenoemde microdoeken. Anders dan borstels gegarandeerd de microvezel een krasloos en beter wasresultaat.

Cabrioís kunnen zonder problemen door de wasstraat. De gebruikte microdoeken zijn zo zacht dat deze uw dak niet kunnen beschadigen.

De wasstraat laat voertuigen met een maximale hoogte van 2.15m toe. Het kan mits deze een gesloten bak heeft. Het kan wel zo zijn dat door de afwijkende vorm van de auto de microdoeken niet goed in alle hoeken komen.

Vaste antennes moeten worden ingeschoven of gedemonteerd. Flexibele antennes zijn minder kwetsbaar, maar ook voor flexibele antennes wordt aanbevolen deze te demonteren. Geef aan de carwashmedewerker een signaal als de antenne blijft.

Nee, de velgenreiniger kan geen enkele schade opleveren aan de lak.

 

Tips

Het is gewoon een feit dat als u uw auto niet minimaal een of twee maal per maand een goede wasbeurt geeft, deze flink te lijden heeft van invloeden van buitenaf. Om er maar eens een paar te noemen:

 • Zure regen
  Een probleem wat voortkomt uit onze industrie. Na elke regenbui blijft er een laagje zuur achter op uw lak. Heel langzaam wordt uw lak aangetast.
 • Zout
  Strooizout kan nare dingen doen met de onderkant van uw auto. Meestal begint, de ellende bij spatbord randjes en naden.
 • Vogelpoep
  In vogelpoep zitten soms scherpe chemische sapjes die uw lak onherstelbaar kunnen aantasten.
 • Insecten
  Zodra de buitentemperaturen weer wat oplopen, wordt de automobilist direct geconfronteerd met insecten. Op de voorruit is dit niet zo'n probleem, maar op de lak zijn deze beestjes erg vervelend. Bovendien zie je vaak op donkere autolakken, dat als de insecten verwijderd zijn, er nog steeds vlekjes op de lak zitten. In de ingewanden van deze beestjes zitten soms n.l. scherpe chemicaliŽn, die een etsvlekje maken op de lak. Vaak is poetsen dan nog de enige remedie. De ervaring heeft geleerd dat; auto's die regelmatig met ons wasstraat programma worden gewassen makkelijker te ontdoen zijn van deze lastige insecten. Door het gebruik van deze wax is de lak gladder en zitten de insecten minder vast.
 • Inruiltaxatie
  Het verschil tussen een goed onderhouden auto en een dof aangetast exemplaar kan al gauw flink in de euroís gaan lopen, op het moment dat u uw auto inruilt. Taxatie-experts geven aan dat dit op de taxatiewaarde wel 20% kan bedragen. Autoís die regelmatig gewassen worden door Autowasstraat Den Heikant zijn door de bescherming van onze wax en NANO moleculetechnologie maximaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. De lak blijft in top conditie en behoud zijn glans.

Conclusie: professionele autowasbedrijven kunnen u van dienst zijn om uw kostbare investering in top conditie te houden.

Veiligheid

Een goed onderhouden en schone auto is (door onderzoek aangetoond) veel beter zichtbaar in het verkeer. Ook uw verlichting is krachtiger. Dat is toch een goede reden? Maximale veiligheid voor u en uw kinderen. Schone ruiten geven bovendien een beter zicht op de weg en op u medeweggebruikers.


Langestraat 54
B-2240 Zandhoven
Tel. 03 295 60 20
E-mail : info@autowasdenheikant.be
Zaakvoerder :Johan Van Laer
BTW BE-0404.060.725
De wasstraat is geopend van maandag 11u00 tot 18u00, van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 18u00 en zaterdag van 8u30 tot 17u00